İstanbul
İstanbul
Bayilik Başvuru
+90 (530) 095 86 26 +90 530 095 86 26 info@erogluyangin.com
SERTİFİKA
ISO 9001:2008
TSE
ONAYLI HİZMET
İLETİŞİM

Yangın Algılama Sistemlerinin Önemi

Eroğlu Yangın olarak siz değerli müşterilerimize " Yangın Algılama Sistemleri" ile ilgili hizmet vermekten gurur duyuyoruz.
Anasayfa Bizden Haberler Yangın Algılama Sistemlerinin Önemi
Yangın Algılama Sistemlerinin Önemi

Yangın Algılama Sistemlerinin Önemi

Yangın, oldukça tehlikeli bir olaydır. Yangından dolayı çok ciddi can ve mal kayıpları olabilmektedir. Bu yüzden her yerde yangına karşı birtakım önlemler alınması gerekir. Genellikle birçok yerde yangın tüpü bulundurulmaktadır. Ancak yangına karşı daha teknolojik ve etkili önlem yöntemleri de vardır. Yangının henüz büyümediği ve yayılmadığı zaman uyarı veren algılama sistemleri, can ve mal sağlığı için oldukça önemlidir. Bu sistemler ile yangın büyümeden haberdar olunmaktadır ve erken müdahale ile çok büyük hasarların önüne geçilmektedir. Bu nedenle algılama sistemleri çok önemli olmaktadır.

Yangın Algılama Sistemleri Ne İşe Yarar?

Algılama sistemleri, yangının erken tespit edilmesini ve büyük hasarlara sebep olmadan öğrenilmesini sağlar. Bu sistemler ile birçok yerde yangınlar erkenden fark edilir ve kısa sürede bastırılır. Yangın algılama sistemleri sayesinde duman çıkmaya başladığı an ya da alevler daha çok küçük olduğu zaman uyarı verilir. Bu uyarı doğrultusunda da yangının çıkmasına engel olunur. Algılama sistemleri sayesinde yangınlara kısa sürede yangın tüpleri ile müdahale edilebilmektedir.

Yangın Algılandıktan Sonra Ne Yapılır?

Algılama sistemleri yangının büyümemesi ve herhangi bir sorun çıkmaması için çok önemlidir. Aynı zamanda sistemin algılaması sonrası yangına müdahale için mutlaka daha önceden yangın tüpü dolumu yapılmış olmalıdır. Algılanan alevler, uyarıdan hemen sonra söndürülür. Böylece yangın büyümeden yok edilir. Yangınları algılayan sistemler sayesinde çok büyük kayıpların önüne geçilebilmektedir. Can ve mal güvenliği için bu sistemlerin kullanımı çok faydalı olmaktadır.

Yangın Algılama Sistemlerini Desteklemek Amacı İle Neler Yapılabilir?

Yangınların algılanması için kurulan sistemler, duman veya ateş algıladığı zaman uyarı vermektedir. Bu uyarı ile erken müdahale yapılarak ciddi can ve mal kayıpları engellenir. Algılama sistemleri, uyarı verdikten sonra yangın tüpleri ile müdahale edilebilmektedir. Bununla birlikte yangın söndürme sistemleri kullanılarak uyarıdan sonra anında söndürme yapılır. Bu yüzden algılama sistemleri her yerde kullanıma uygundur. Bu sistemler sayesinde özellikle çok fazla insanın çalıştığı firmalar yangına karşı tedbir alabilmektedir. Yangını erkenden önlemek ve süreci tamamlamak için algılama sistemleri çok kullanışlı ve önemli olan teknolojiler olmaktadır. Bütün yangınlarda erken tespit yapmak ve her türlü kazayı engellemek konusunda algılama sistemleri çok önemlidir.

whatsapp
ara