İstanbul
İstanbul
Bayilik Başvuru
+90 (530) 095 86 26 +90 530 095 86 26 info@erogluyangin.com
SERTİFİKA
ISO 9001:2008
TSE
ONAYLI HİZMET
İLETİŞİM

Yangına Müdahalede En Etkili Yollar Nelerdir?

Eroğlu Yangın olarak siz değerli müşterilerimize " Yangına Müdahalede En Etkili Yollar " ile ilgili hizmet vermekten gurur duyuyoruz.
Anasayfa Bizden Haberler Yangina Müdahalede En Etkili Yollar
Yangına Müdahalede En Etkili Yollar

Yangına Müdahalede En Etkili Yollar

Yangınlar, çok büyük hasarlara yol açabilmektedir. Can ve mal konusunda yangınlara oldukça dikkat edilmesi gereklidir. Bunun için de birtakım yangına müdahale yöntemleri kullanılmaktadır. Yangına karşı en fazla tercih edilen ve etkili olan söndürme aracı olarak yangın tüpü kullanılır. Hemen hemen her yerde bu tüplerden bulundurulur. Bunun sebebi ise anlık olarak çıkabilecek yangınlara hızlı müdahale edilebilmesidir. Yangına müdahale için etkili olan yollar arasında birtakım teknolojik sistemler de bulunmaktadır.

Yangına Müdahale Etmek İçin Kullanılan Sistemler Nelerdir?

Yangına müdahale için kullanılan sistemler, oldukça etkili olmaktadır. Bu sistemlerden biri yangın söndürme işlemi yapmaktadır. Yangın söndürme sistemleri ile herhangi bir yerde çıkan yangınlar otomatik olarak bu sistemler ile söndürülebilmektedir. Bu sistemler sayesinde yangınlara etkili bir şekilde müdahale edilmektedir. Aynı zamanda bütün söndürme sistemleri ile bağlantılı olarak algılama sistemleri de kullanılmaktadır. Yangın algılama sistemleri, herhangi bir duman veya alev çıkması durumunda söndürme sistemlerine bildirim yapar. Böylece yangına müdahale edilir. Yangına müdahale için kullanılan bu sistemler oldukça kullanışlı olmaktadır. Bütün sistemler teknolojik olarak gelişmiş ve donanımlıdır. Böylece anlık bir şekilde yangın söndürme işlemi yapılabilmektedir. Yangına ya otomatik sistemler aracılığı ile ya da yangın tüpleri kullanılarak müdahale edilebilir. Bu müdahaleler sonrasında da yangın, büyümeden yok edilir.

Yangına Müdahale Edilirken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yangına müdahale edilirken dikkat edilmesi gereken konulardan biri, sistemlerin bakımlarının düzgün bir şekilde tamamlanmasıdır. Söndürme ve algılama sistemleri düzgün bir şekilde kontrol ettirilmez ise yangına müdahalede yetersiz kalabilmektedir. Bir diğer müdahale yöntemi ise yangın tüpleridir. Tüplerde ise önemli olan dolu olmasıdır. Yangın tüpü dolumu mutlaka yapılmalıdır. Yangına etkili bir müdahale için bu gereklidir.

Yangına Müdahale Ne Kadar Sürmektedir?

Yangın için yapılan müdahale işlemleri, alevlerin boyutuna göre farklı sürelerde tamamlanır. Sistemler, alevler büyümeden yangını fark edip söndürdüğü için erken müdahale yaparlar. Bu sayede kısa sürede yangın yok edilir. Tüplerin dolu olması da daha hızlı bir müdahale konusunda etkili olmaktadır. Böylece yangınlara karşı koruma sağlanabilmektedir.

whatsapp
ara